Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

pondelok 13. septembra 2010

Čo je Darshan  [čítaj daršan]


Dotyk Majstra je jeho požehnanie.

Byť v prítomnosti osvietenej bytosti, dostať čo len jediný jeho úsmev a pohľad naplnený nesmiernym súcitom je nádherný dar. Osvietený Majster sa dokáže dotknúť a tým nesmierne osloviť podstatu nášho najhlbšieho bytia, stačí byť otvorený prijať. Keď sa Majstrova energia dotkne podstaty nášho bytia, naša celá bytosť sa naplní blaženosťou, bezdôvodnou radosťou, šťastím, extázou.

Jediný dotyk Majstra nám može priniesť večné oslobodenie od ilúzie a poskytnúť nám prebudenie do osvietenia. Majstrov dotyk je ako lampáš. Iba od horiaceho plamienka sa da zapáliť další knôtik. Darmo sa budeme modliť k našej sviečke - "zapáľ sa, prosím, plamienok" - sviečka sa sama zapáliť nedokáže. Rovnako, iba osvietená bytosť v ľudskej forme môže preniesť skúsenosť osvietenia na ostaných ľudí.

Predstavte si halu naplnenú tísickou ľudí, šťastných tancujúcich ľudí, každý jeden z nich je naplnený nesmiernym bezdôvodným šťastím, radosťou, láskou, blaženosťou. Sú to ľudia, ktorí práve dostali daršan od svojho Guru. Ich bytosť bezdôvodne prepukne do vnútornej blaženosti. Je nemožné túto radosť udžať vo vnútri, chcete sa o svoj zážitok podeliť, prejaviť ho, pretože vás intenzívne napĺňa a zaplavuje celú vašu bytosť.

Jediným dôvodom je prítomnosť Majstra, jeho dotyk, Darshan.

Účastníčky programu Inner Awakening 

Lenka  a Ingrid


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára