Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

štvrtok 20. septembra 2012

Nirahara Samyama – program, ktorý vás zasvätí do života bez jedla!

108 účastníkov z celého sveta bolo zasvätených do procesu Nirahara Samyama - 21 dní bez tuhej stravy, osvieteným majstrom Paramahamsa Nithyanandom z Indie.

10.septembra 2012 týchto 108 účastníkov úspešne ukončilo proces pozostávajúci z 21 dní, počas ktorých žili len na tekutinách, no napriek tomu boli naďalej plní energie a pokračovali vo svojom bežnom životnom štýle a pravidelnom cvičení.

Tento samyama proces prebiehal v malebnej hornatej oblasti južnej Indie - Kodaikanal – paralelne s 3-týždňovým  duchovne - orientovaným programom Inner Awakening (Vnútorné prebudenie), ktorý bol rovnako vedený Paramahamsa Nithyanandom.

13. september 2012 Los Angeles, Kalifornia

Jeho svätosť Paramahamsa Nithyananda požehnal účastníkov samyama procesu na to, aby dokázali natrvalo žiť ako Niraharis - ľudia úplne žijúci bez tuhej stravy - a takto boli pre svet pevným svedectvom toho, akú moc má sila viery a zasvätenia osvieteným majstrom. 

Paramahamsa Nithyanana pozval ľudí z celého sveta, aby sa zúčastnili ďašieho samyama procesu rovnako ako tých, ktorí by mali chuť si tento proces zopakovať opäť do jeho ašrámu. Tieto samyama procesy prebiehajú v Nithyananda Dhyanapeetam ašráme v Indii vždy bezplatne a sú tak skutočným darom od Paramahamsa Nithyanandu pre celý svet.

Všetci účastnici vyjadrili svoju vďačnosť Paramahamsa Nithyanandovi za to, že ich oslobodil od množstva podmienených vzorcov správania, zlozvykov a chorôb viažúcich sa k jedeniu. Väčšina účastníkov tohto procesu zhodne uvádzala svoj úžas nad tým, ako sa cítili: šťastní a plní energie, že boli veľmi aktívni  a ich telo bolo veľmi flexibilné, bez toho aby mali chuť na akékoľvek jedlo, aj keď sa pohybovali okolo aromatických jedál, ktoré boli servírované účastníkom programu Vnútorné prebudenie (Inner Awakening)  v tomto 5 hviezdičkovom hoteli.


Jeden z účastníkov z mesta Bangalore v Indii uviedol, že jedlo bolo jeho najväčším nepriateľom už od detstva a ako dokázal byť podráždený ak mu nebolo servírované jedlo načas. Uvedomil si, ako bol iba za 3 týždne schopný prekonať tento vzorec správania, a síce jesť až kým sa necítil úplne plný, čo mu potom spôsobovalo pocity otupenosti a únavy a týmto znižoval jeho celodennú výkonnosť v práci. Teraz počas 21 dní žil úplne bez jedla. Po prvom týždni sa pozeral na obložený sendvič a pomyslel si: “Aké je to krásne umelecké dielo. Necítim chuť na žiadne jedlo. Nemám hlad. Ani neviem, čo je to hlad!"Vzorce správania spojené s jedlom boli u neho úplne odstránené a zlozvyky zlomené. “Je to požehnanie od Swamidžiho, že nepotrebujem jesť na to, aby som prežil. Vďaka Swamidžimu teraz prijímame jedlo z prány, energiu zo vzduchu a  to nás živí. Som 21 dní bez jedla, ale moje pracovné výkony sú normálne a cítim sa plný energie." "Ďakujem Swamidži, dejú sa neuveriteľné veci, začínam žiť prekrásny život plný priaznivosti.” Prasaadita z Ohia, z USA.

Ďaľší účastník z Indie, ktorý trpel 10 rokov na cukrovku a vysoký krvný tlak povedal, že len za týchto 21 dní bol úplne zbavený problémov s cukrovkou a kvným tlakom. Teraz má viac energie a verí, že toto zlepšenie nastalo vďaka zasväteniu do tohto procesu osvieteným majstrom Paramahamsa Nithyanandom.

Ďaľší nadšení účastníci boli vyliečení zo žalúdočných vredov, intenzívnych bolestí chrbta, nadmerného tuku v pečeni a mnohých ďaľších zdravotných problémov. Usmievali sa nad tým, že hoci sa teraz pozerajú na výnikajúce kvalitné jedlo 5 hviezdičkového hotela a sú naďalej bez neho, ich myseľ sa vôbec nezaoberá jedlom. Mnohí z nich nedokázali byť v minulosti bez jedla ani jeden deň, ale teraz vďaka láske a súcitu osvieteného majstra sú pripravení stráviť zbytok života bez jedla a pritom pokračovať v normálnom spôsobe života. K ich dennej rutine teraz pribudli rôzne kreatívne projekty a jóga.

Bez hladu, únavy a lenivosti, s flexibilnejšou a stabilnou mysľou - toto sa zdá byť spoločná nôta všetkých účastníkov, ktorí úspešne ukončili 21 dňový Nirahara samyama proces.

Nirahara samyama je program organizovaný charitatívnou spločnosťou Dhyanapeeta Charitable Trust. Prvé tri stupne Nirahara samyamy si možete vyskúšať v pohodlí vlastných domovov. Dajte nám vedieť o vašom záujme emailom na prebudenie2012@gmail.com, taktiež vám dáme vedieť kedy začína ďaľší proces. Záujemci o účasť na Nirahara samyame procese by mali mať viac ako 18 rokov a možnosť zúčastniť sa tohto programu pomocou obojsmerného video-konferenčného spojenia cez internet v čase od 4:30 do 6:30 hod. ráno stredoeurópskeho času.


Registácia na video-konferenciu je na tomto odkaze (v angličtine): http://nithyananda.tv/nayana-deeksha-subscription-page/

Paramahamsa Nithyananda - duchovný génius s osvieteným náhľadom do každej oblasti života, cez manažment až po meditáciu, od vzťahov k náboženstu, od úspechu k duchovnu, Paramahamsa Nithyananda prináša množstvo praktických múdrostí, meditácií, techník, kriyí a na pomôcok na trvalú
vnútornú transformáciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára