Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

nedeľa 25. novembra 2012

Spomienka na eTurné 'Prebudenie sveta v roku 2012'



Video z elektronického programu eTurné 'Prebudenie sveta v roku 2012' s Paramahamsa Nithyanandom (Swamijim), ktoré sa konalo 8. a 9. novembra 2012 v Poprade.

A podelenie sa o svoje podrobné zápisky účastníčky programu:


Prebudenie sveta  v roku 2012                                    
Poprad  8.- 9.novembra 2012

Swamiji Paramahamsa Nithyananda zahájil svetové e-Turne zahŕňajúce 4 kontinenty,  aby zdieľal tajomstvá využitia ohromných transformačných energií priaznivého roka 2012 pre vytváranie materiálneho a spirituálneho naplnenia. e-Turne obsiahlo významné mestá sveta v rôznych štátoch ako Anglicko, Francúzsko, Španielsko, Mexiko, Nemecko, Kanada, Turecko, Guadeloupe a okrem iných aj Slovensko. 


Štvrtok 8.11. sa konala prednáška „Prebuďte sa a staňte sa osvietení"

Ma Maneesha za organizátorov stretnutia s úctou privítala všetkých účastníkov v Poprade a poďakovala, že si našli čas a prišli. Po spojení s Indiou začína Swamiji  Paramahamsa Nithyananda  po privítaní Popradu svoju prednášku.
    Ľudský život tvorí dlhý spánok medzi narodením a smrťou. Preskúmajte svoj a pozrite sa, ako plynie. Ráno sa zobudíte, umývate sa a robíte ranné úkony a vaša myseľ je inde a ani neviete, čo robíte. Celú cestu do práce šoférujete a vaša myseľ je inde. Pochopte / to je jeho obľúbené slovo, ktoré často opakuje / Keď nie ste mysľou prítomní pri šoférovaní, robíte to automaticky, zvládnete ju bez toho, aby ste si boli toho vedomí. V práci sa snažíte pracovať, ale vaša myseľ je inde. Vaša myseľ už plánuje a tešíte sa na víkend. Keď ste doma, vaša myseľ opäť plánuje. 

Žijeme v týchto stavoch:     
1. bdelý      
2. snívajúci      
3. hlboký spánok      
4. prebudený
Väčšina ľudí však žije iba v prvých troch stavoch. Je to vlastne ich mix.            Spánok u väčšiny ľudí nie je hlboký. Cítia neustále chronickú únavu a tak i v priebehu dňa bdelý stav narúša spánok a v noci kvalitu spánku narušuje nespavosť. Ľudské bytosti nedostali rady ako uchovať hlboký spánok a sny. 
    Pritom to nie je komplikované. Ja nedávam náboženské pohľady, neide ani               o náboženskú teóriu. Je to priama pravda. 

Ako môžeme zažiť stav osvietenia?  Keď niečo robíte, myšlienky vo vás neustále behajú a tak nejete keď jete a nespíte keď spíte. Moja správa je, že v dňoch 12.12.2012       až  2.1.2013 bude príležitosť na vnútorné prebudenie. Prirodzený prúd kozmického žiarenia vytvorí podmienky pre prebudenie sa k vyššiemu vedomiu na celom svete. 
    Svet sa mení. Za posledné tri roky počujeme viac o duchovne, 90% ľudí prijíma myšlienku o duchovnom rozvoji. V závere roka 2012 príde obrovská duchovná vlna, prirodzený prúd energie  ako ponúka a pomoc ľudom na prebudenie.

Je dôležité, aby sa stavy: bdelý,  snívajúci,   hlboký spánok nemiešali. Keď vieme zvýšiť kvalitu spánku, zvýši sa tým i kvalita ostatných stavov.  Keď všetky tieto stavy budú uchované, jeden nebude miešať druhý, budeme prebudení. 

    Keď snívate, máte niekedy pocit nebezpečenstva. Počas sna vidíte, že vás naháňajú dva levy a jeden tiger. Vy pred nimi bežíte a kričíte, až vás budú počuť aj iní. I keby vám dali zbraň aby ste sa bránili pred šelmami, zbraň vám v tej chvíli nepomôže. Keď kričíte      zo sna, pomôže vám to, že vás zobudia. Ľudia chcú zbraň a nechápu, že zbraň nevyrieši ich problém. Prebudiť sa zo sna je jediné riešenie. Prebuďte sa k inej realite. Celý svet sa hýbe k prebudeniu. Obohaťte kvalitu svojho spánku a nedovoľte, aby sny vošli do vášho života. Zvýšte kvalitu bdelého stavu a budete prebudení. 
Keď pracujete cíťte prácu a rozhodnutie, ktoré robíte. Keď rozprávate, pozrite sa na slová, ktoré rozprávate. Zvýšte kvalitu bdelého stavu. Za 21 dní sa rozhodnete, že budete zvyšovať kvalitu bdelého stavu. Keď sa zvýši kvalita všetkých troch stavov vášho vedomia, budete prebudení. 

    Odpoviem na vaše otázky a dám Vám i praktické riešenia. Osvietenie je hlboké vedomie. Osvietenie znamená hlboký vnútorný pokoj. Keď niekto nájde osvietenie, už ho nikdy nemôže stratiť. Na ceste k osvieteniu nás brzdi naša minulosť aj naša budúcnosť. Osvietenie je koniec strácania všetkého. Nebudete vlastniť osvietenie, ale osvietenie bude vlastniť vás. Čas 21 dní, ktorý je potrebné dodržať pri praktizovaní Krye, pomôže na silné prebudenie v DNA a mitochondriách buniek.
Prednáška trvala zhruba 40minút.

Nasledovala 50 minútová Meditácia na  prebudenie kundalíny energie,          ktorá znamenala silnú skúsenosť. 


Piatok 9.11. Celodenný program: „Zmeňte svoje sny na realitu“

   S láskou a úctou účastníkov programu privítala Ma Maneesha. Víta Poprad a ďakuje účastníkom za to, že si našli čas, prišli a rozhodli sa pre cestu transformácie, ktorá vedie k transformácii sveta. Dnes to nebude len program, ale zámer, že pretransformujete svoj život a rozšírite svoje vedomie. Vnútorným prebudením zmeníte nielen svoj život ale i osud celej planéty Zem.
Program prebieha duálne naraz s indickým mestom Hyderabad.

Po krátkej úvodnej meditácii na uvoľnenie a prijímanie myšlienok Ma Maneesha porozprávala niečo o sebe. Žije v ášráme ( duchovné laboratorium, miesto, kde sa dá pod vedením gurua - učiteľa venovať meditácii, jóge či iným duchovným aktivitám).  Je 14 rokov vydatá a má dve deti. Bola zamestaná firmou Google vo veľmi lukratívnej pozícii, vo veľkom zhone až si uvedomila potrebu niečo so svojim životom urobiť. Život v ášrame jej život úplne zmenil. Je šťastná,    je učiteľka  a Swamijiho pravá ruka už tri roky.


Prednáška Ma Maneeshi  Zmeňte svoje sny na realitu“
1.časť

Byť s majstrom je stále iné. On je stále iný a aj vy sa meníte. Je to stále „prvý“ program s ním. Dnes sme tu preto, aby sme mali priestor k vytvoreniu reality.              Všade si vytvárame realitu, v období zdravia, bohatstva, vzťahov. Ako ju zosúladiť s tým,   čo chceme? Keď sme chorí, ako vytvoriť realitu dokonalého zdravia? Dnes počas programu dostaneme vzorec, ako získať realitu akú chceme. 

Realitu si vytvárame v akejkoľvek oblasti. Aká je realita teraz v našom súčasnom živote. Realitu rozlišujeme v troch vrstvách:
1. priama v podobe výsledkov, koľko zarábame, kvalita vzťahov, zdravie...
2. jemnejšia v podobe života ktorý prináša rôzne činnosti...
3. najjemnejšia v podobe našej skúsenosti- vo vnútornom priestore reality, myšlienka

Každá činnosť má výsledky. Vždy sa pozeráme ako pracujeme, ako to môžeme zmeniť. Viac a viac a pozeráme na vonkajší priestor a ignorujeme vnútorný priestor. Realita nie je v tom ako zmeniť činnosť. Vždy v živote sa naháňame za niečím, meníme prácu, domy, ženy... sme ale potom spokojní? Menili sme dom, prácu, priateľov a stále máme pocit nespokojnosti. Realita nie je v tom, ako zmeniť činnosť. 
Prečo nemáme to, čo chceme? Pozrime sa na dve dimenzie, vonkajší a vnútorný priestor a ako ich zosúladiť. Preskenujme si svoj život a vyberme si jednu oblasť nášho života, na ktorej chceme popracovať, ktorú chcete zmeniť. To je základ. 

Priveďme pozornosť na túto jedinú oblasť života. Máme určitú realitu, ktorá sa deje a nám sa nepáči. Chceli by sme ju zmeniť, aby sme boli spokojní. Pozrime sa na všetky vrstvy reality tejto jedinej oblasti:
-na činnosti
-na výsledky v tejto oblasti
-na skúsenosti v tejto oblasti, čo sa deje v našom vnútri

Pozrime sa na to, ako dlho táto realita trvá, čo sme pre to urobili aby sme boli spokojní.      Je to cvičenie. Všetko ku tejto jedinej oblasti života si napíšme a prehodnoťme to               vo dvojiciach
Vytvorme si čas, aby sme to riešili. Chceme zmeniť to čo robíme? Aké činnosti konáme     vo vonkajšom svete. Už sme urobili všeličo, ale stále máme problém, nie sme spokojní.    Čo sme ešte neurobili a mohli sme urobiť. Dajme do kopy všetky skúsenosti, náš pocit pri tom. Vedomie priťahuje rôzne reality do nášho života. 
Príklad: Keď ráno vstaneme nachladení a máme ísť do práce a inokedy na nás čaká rande, príjemná udalosť, aký pocit budeme mať? Lepší bude v druhom prípade. Rozdiel je v našej skúsenosti. Vnútorný priestor určuje kvalitu činnosti a výsledok bude iný. 

Zdroj reality je frekvencia vnútorných pocitov :

1.nízka energia frekvencie - pocity nízkej energie: hnev, frustrácia, utrpenie, smútok, bolesť, plač, pocit krivdy... Nízka energia na vás pôsobí a ešte viac berie našu energiu až nás to berie od únavy na spánok.

2.vysoká energia frekvencie pocity vysokej energie: šťastie, radosť, zaľúbenosť... Všetky tieto emócie nás nechávajú v stave vysokej energie, energia sa bude zvyšovať. Realita je závislá na stave frekvencie. Priestor s vysokou frekvenciou prinesie vonkajšie dianie. 

Pozrime sa na svoj život a pripomeňme si nejakú negatívnu udalosť a pozorujme odozvu v našich pocitoch a porovnajme to s odozvou pocitov, keď si pripomenieme nejakú radostnú, príjemnú udalosť. Vidíme tie odlišnosti v našom vnútri, odlišnosti v našich pocitoch?


Prednáška Ma Maneeshi Zmeňte svoje sny na realitu“
2.časť

Vnútorná realita úmerne súvisí s výsledkami. Čo je to, že veci sa v našom živote neustále opakujú. Prečo sa to deje a opakuje? Tvoríme si vzorce . Pamäť je v ľudskom mozgu. Realita prežívaného je kontrolovaná mozgom, život je automaticky poháňaný telom a mozgom na základe prežitých situácií a skúseností. Ak si uvedomíme, že nám to neprináša spokojnosť, radosť, harmóniu, uvedomíme si, že potrebujeme nový vzorec pre novú realitu. 

Čo k tomu potrebujeme?
1. Prelomiť staré vzorce a nahradiť ich novými. Preprogramovať mozog
2. Pretvoriť svalovú pamäť a nahradiť novou. Preprogramovať svalovú pamäť
Mozog a svalová pamäť vytvárajú prežívanú realitu
3. Prebudiť kundalíny energiu, náš vnútorný potenciál energie. Prístup ku spiacej energii
    V nás je obrovský poklad, nekonečný rezervoár energie, ktorá je pod vplyvom starých vzorcov nevyužitá a my sa môžeme naučiť ju získať a správnym spôsobom využívať pre zmenu svojho života k lepšiemu a tým ovplyvniť i osud celej planéty. 

My sme neustále zahltení myšlienkami. Stále sa v nás niečo deje. Dôležité je dostať pod kontrolu naše myšlienky, aby mozog nebol myšlienkami zahlcovaný a dostal nové signály. Myšlienky ktoré nechceme, odmietneme, nebudeme sa nimi vôbec zaoberať. Našu pozornosť potrebujeme zamerať na priestor medzi myšlienkami, kde je náš skutočný potenciál vnútorného kľudu, radosti, harmónie, blaženosti. Dôležité je mať menej myšlienok. Sme zvyknutí pracovať akoby automatizovane. Dýchame, ale myšlienky sú inde, jeme, ale myšlienky máme inde, pracujeme, ale myšlienky máme inde. Byť si vedomý reakcie tela  je veľmi ťažké lebo je to ovplyvnené starými vzorcami správania sa v nás. Je potrebné si uvedomovať telo, dych i myseľ v činnostiach, ktoré vykonávame. Preprogramujeme tak nevedomé konanie na vedomé. Naše staré hlboko v nás zakorenené vzorce tak budeme postupne preprogramovávať na nové vzorce pre novú realitu ktorá nám prinesie vnútorný pokoj, kľud, radosť, blaženosť –stav osvietenia.

Praktické cvičenie: Pozrime sa na tú časť života, ktorú sme si vybrali na začiatku,          ako keby fungovala dokonale. Ako by sme sa cítili aj v iných oblastiach života. Ako by sa zmenili iné oblasti, ako by sa zmenil náš život. Porozprávajte sa o tom vo dvojici.

Nová realita nám prinesie nielen to čo hľadáme, čo nám chýba. Čo nám chýba je vnútorný stav, ktorý chceme prežívať aby sme boli spokojní. V skutočnosti my v sebe nemáme stav mysle alebo vedomie byť spokojní, radostní, šťastní. Pocit radosti navádzame preto, aby sme sa dostali do stavu vysokej energie. Pocit radosti, šťastia k tomu vedie, je to ako vonkajšia zámienka na ceste hľadania a zažívania novej reality, zažitia nového stavu blaženosti. 

Aby sme sa dostali do stavu blaženosti, potrebujeme na sebe pracovať. Jedným z dôležitých aspektov je i schopnosť zbaviť sa toho, čo nás ťaží, pocitu viny, hnevu, zlosti.... Nič nie je dobré ani zlé. Takto rozlišujú iba staré vzorce zakorenené v nás.

Nasledovala Nithya Kriya na transformáciu negatívnej emócie na zvýšenie energie.

Pomocou tejto kriye sa odpútame od negatívnych myšlienok, od negatívneho obsahu našej mysle, pocit hnevu, viny, krivdy...pocit nízkej energie bude nahradený pocitom vysokej energie. Čím častejšie sa snažiť zmeniť negatívny stav našej mysle na stav pocitu s vyššou energiou. 

Prirovnanie:
Všetka voda v oceáne nespôsobí, aby sa naša loďka potopila. Ak urobíme všetko preto, aby voda do lode nevnikla, loď sa nepotopí. 
Nedovoľme, aby v nás pretrvávali pocity nízkej energie –pocity ľútosti, hnevu, stresu, strachu, obavy, komplexu, beznádeje... nedovoľme, aby do nás vtekali tieto negatívne obsahy, aby sme sa nepotopili. Preto majme túto kriyu vždy po ruke, aby sme mohli i preventívne prelaďovať náš mozog, našu svalovú pamäť, aby sme staré vzorce nahradili novými a žili vo vysokej frekvencii, v priestore s vyššou energiou. 

My musíme objaviť ten vzorec, kedy sa zmení transformuje stav nízkej energie               stavu vysokej energie. Ak to už raz v sebe objavíme, bude sa to diať automaticky a my budeme v stave permanentného prebudenia. 
Aby sme objavili ten vzorec, pozorujte naše myšlienky, čo sa v nás deje. Postupne získame kontrolu nad našimi myšlienkami, sami sa rozhodneme, ktoré z myšlienok odmietneme a nebudeme sa nimi vôbec zaoberať až nakoniec budeme schopní sa od myšlienok dokonale odpútať a zotrvať v stave vnútorného kľudu, v stave bez myšlienok, ktorý je našou podstatou blaženosti. 
Z fyzických činností sú vhodné pre odpútanie sa od negatívnych emócií napr. plávanie, rekreačný šport, turistika ... ktoré vedú tiež ku zvýšeniu nášho energetického potenciálu.

Zhrnutie: 
Najjednoduchšia a najkratšia cesta pre vnútorné prebudenie
1. preprogramovať mozog
2. preprogramovať svalovú pamäť
3. naštartovať kundalíny energiu, energetického potenciálu v nás


Prednáška Paramahamsa Nithyanandu  „Základné pravdy“

   Keď máte myšlienku, ktorá v nás znova a znova vyvoláva nejaké emócie, stane sa programom. Ak je negatívna, má to negatívne dôsledky ktoré prichádzajú  tak ľahko, ako je ľahké piť kávu. Veľmi jednoducho si môžeme napr. opäť navodiť onkologický problém.  Opakovať myšlienky znova a znova je engram. Niečo tak v mozgu začne pôsobiť. Engram je záchytom v mozgu, spomienkou v svaloch a v bioexistencii. Myšlienka sa opakuje v živote a keď ma negatívny obsah, neprináša radosť, ale utrpenie. Nejaká samotná činnosť nemusí prinášať bezprostrednú radosť, ale keď to neurobíme, môžeme precítiť pocit prázdnoty, čo je tiež negatívny pocit s nízkou energiou. Keď niečo neurobíme a máme z toho negatívne znovu a znovu sa opakujúce myšlienky, môže to navodiť i nejakú mentálnu poruchu, mentálne ochorenie. Na svedomí to má svalová pamäť.

Príklad: Realita
1. mozog – registruje realitu napr. fajčenie
2. svalová pamäť –  vyvoláva podráždenie
3. biopamäť –  opätovné vrátenie choroby, rakovina

Vzorec
1.mozog  je ako voda
2.svalová pamäť je ako ľad
3. biopamäť je ako ľadový kameň, tu je preprogramovať biointeligenciu ťažké 

Aby sme ovplyvnili vzorce 1,2,3 potrebujeme prebudiť energetický potenciál v nás. Keď prebudíme kundalíny energiu čo i len na kratučkú chvíľu, energetické kanály budú prečistené. 
Cestou k tomu sú Kriye, meditácie, odpájanie myšlienok - Unclutching. 
To je i cesta, ako si uchovať kundalíny energiu nažive

Bohatstvo- keď máš v sebe silný strach, tieto vzorce zväzujú. Spoznajme svoje slabé a silné stránky, znížme počty vzorcov našich slabých stránok. Vytvoríme priestor na učenie sa nových vecí. Ak sa do niečoho púšťame, buďme si vedomí, prečo to chceme robiť a aký cieľ tým sledujeme, na čo to má slúžiť. 


Záver  celodenného programu

Ma Maneesha pripomenula, že v čase od 12.12.2012 do 2.1.2013 sa fyzická sila zeme  začne znižovať. Bude to mať dopad na ľudí. Zníženie zemskej gravitácie sa stáva raz za 3 000 rokov. Vytvárajú sa podmienky stavu „bez myšlienok“. Je potrebné sa na to pripraviť, aby sa znížila sila myšlienok a ich vplyv na našu psychiku. Ľudské bytosti, ktoré nebudú mať pod kontrolou svoje myšlienky, budú nimi zahlcovaní, môžu sa dostávať do depresií. Cestou eliminácie je meditácia v tichu domova a ponorenie sa do ticha. Pre tých, ktorí sú už zvyknutí na priestor s menej myšlienkami, môžu využiť Kriyu Transformačná meditácia 2012 na napredovanie v duchovnom rozvoji, na – vnútorné prebudenie. Túto kriyu nám dáva k dispozícií Paramahamsa Nithyananda ako luxusnú loď, na ktorej môžeme bezpečne prečkať aktívnym spôsobom čas transformačných zmien, ktoré nastávajú.  
Ma Maneesha sa s učastníkmi programu rozlúčila a verí, že sa stretneme i na dalších podujatiach. 


Som rada, že som Vám mohla ponúknuť moje poznámky na priblíženie tejto zaujímavej akcie a že budú pre Vás inšpiráciou na ďalšej ceste.
                                                                             
                                                                                      Emka Balážová 

P.S. Ďakujem Martinovi Jalčovi za jeho cenne, odborné rady a pripomienky, ktorými dodal tomuto textu tú pravú atmosféru, aj keď v Poprade nebol .



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára