Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

sobota 7. mája 2011

Podelenie sa o zážitky z posledného programu Inner Awakening (IA) Vnútorné prebudenie

Nithyanandam milá Slovenská sanga!

Ozývam sa vám z Indie, kde si užívam moje posledné dva dni pobytu predtým ako vycestujem späť do Kanady. Pred troma dňami sa skončil program Vnútorné Prebudenie (Inner Awakening), ktorého sa zúčastnila skupinka Popradčanov. Chcela by som sa s vami podeliť o tom aké to bolo. 

Zúčastnila som sa troch programov Vnútorné prebudenie  a musím povedať, že tento program bol skutočne výnimočný. Swamiji zasypal účastníkov neskutočnými darmi a výnimočnými skúsenosťami, nehovoriac o tom, že program úplne prepracoval, zmenil samotné procesy a urobil ho nie len jednoduchším a uvoľnenejším a lákavejším. Tento krát bol program predĺžený o jeden deň, čiže z 21 dní bolo 22 dní a dva dni z toho sa strávili na cestách na úžasné posvätné miesta ako bola návšteva Swamijiho rodného mesta, miesta kde mal Swamiji prvú skúsenosť osvietenia ako 12-ročný, ktoré je rovno pod vrchom Arunachala, posvätným vrchom, kde sa podľa legendy prvý krát zjavil Boh Šiva na planéte Zem vo forme obrovského lúča svetla a požehnal planétu Zem tým, že povedal, že odteraz sa v tomto meste budú rodiť osvietení Majstri. Swamiji je súčastný Avatár, nasledovník jeho predchodcu Ramana Maharishiho, ktorého ašrám sme takisto mali možnost navštíviť. V Swamijiho meste Thiruvannamalai sme navštívili chrám Arunachaleshwara, kde Swamiji prakticky vyrastal, učil sa jógu, sedel a meditoval na banyan strome a kde mal aj výnimočnú mystickú skúsenosť s osvieteným Majstrom Arunagiri Yogeshwara, ktorého Samadhi (hrobka) je v chráme. Tieto miesta sme navštívili so Swamijim, rovnako ako aj jeho ašrám v tomto meste umiestnený pod vrchom Arunachala. 

Na druhý deň sme navštívili mesto Tirupati s obrovským chrámom,  ktorého kaplnka je z čistého zlata a nachádza sa v nej telo osvieteného Majstra Venkateshwaru. Slovami sa nedajú popísať skúsenosti a zážitky z týchto energetických polí a aké intenzívne boli tieto dva dni. Skutočne nám pripadali ako dva týždne.

Jednu vec sme si všimli počas programu a to bolo to, že dni boli tak intezívne a naplňujúce, že jeden deň nám pripadal ako týždeň. Bol plný zážitkov, premien, transformácií, nových a nových vecí, a to všetko veľmi hravou a príjemnou formou. Takže tieto tri týždne boli ako 3 mesiace, alebo aj viac. Život tu bol skutočný život, život žitý naplno, bez tlaku času, slobodný naplňujúci život pre naše vlastné vnútro, pre našu vlastnú dušu, ktorá je vlastne celý život na úkor iných vecí zanedbávaná. Venovať si toľko času a objavovať kto vlastne ste a meniť sa každou meditáciou, každým daršanom... bolo to fakt úžasné. 

Každý deň sme začínali o 5 ráno jógou a posilovaním s činkami. Potom nasledovalo kúpanie, kde bol často v bazéne aj Swamiji, potom sedenie v jeho prítomnosti v Upanishad (meditácia spočíva v tom, že sedíte v prítomnosti osvietenej bytosti), potom nasledovala ranná Guru Puja a ranná správa, raňajky, ranné sedenia, obed, poobedný program, ktorý bol vždy iný a večer daršan alebo táborák, alebo, alebo alebo.... každý deň bol iný a preto to nikdy nebolo nudné a nič sa nedalo predpokladať. Žit z momentu na moment je neskutočne oživujúce, občerstvujúce, zábavne, obohacujúce.

Moji Popradskí zverenci sa mi menili doslova pred očami. Všetci schudli v priemere 3 kg, okrem Janky, ktorá chcela pribrať, skutočne aj pribrala a navyše si aj vypracovala nové svaly, bolo to úžasné, aká bola z toho prekvapená. Jedna pani zhodila v páse 9 cm, druhá 5 cm a všetci neskutočne omladli. Vrásky sa úplne vyrovnali, ich oci žiarili, tváre boli také čerstvé a jasné ako po dlhom občerstvujúcom zdravom spánku. Kontrast bol ten, že toho spánku bolo veľmi málo, ale energie bolo veľa. 

Swamiji do tohto programu vložil veľa nových procesov, ktoré nás priamo učili ako žit duchovno v praktickom živote. Swamiji nás učil o tom ako sa stat magnetom a zdrojom bohatstva, ako sa stat vodcom, ako mať osvietené a naplňujúce vzťahy, ako mať dokonale zdravie, zdravý spánok, stravovacie navýky, cvičebné návyky, a veci ako zbavovanie sa fyzických, emocionálných, mentálnych bolestí, engramov (uložených spomienok, ktoré nám spôsobujú utrpenie), prebúdzanie časti mozgu, ktoré ležia v našej hlave úhorom, prebúdzanie ďaľších špirál DNA, zážitky z minulých životov, vedomá smrť sú samozrejmou súčasťou programu.

Nádherné bolo, keď Swamiji prijal špeciálnym daršanom (volá sa to Guru Deekša) všetkých účastníkov za svojich zverencov a zaviazal sa, že ich dovedie do osvietenia, nezávisle na tom kto kedy opustí telo. Potom nasledovali nádherní daršany ako Jeevan Mukti deekša (iniciácia do života v osvietení) a Ananda Samadhi Deekša (iniciácia do unclutchingu - nespájania myšlienok). Zážitky sú proste neopísateľné. Úžasné bolo, že všetci zo skupiny si vytvorili nádherné spojenie s Guru, a preciťovali neskutočnú vďačnosť a lásku. Máme spolu plno zážitkov a pre zábavu vám posielam pár fotiek. 

Popradčanov by som chcela upozorniť, aby účastníkom dali aspoň 3 týždne na ustálenie sa opäť doma. Swamiji hovorí, že ten proces je tak intenzívny, že pokračuje ešte ďaľších 21 dní. Budú sa im tažko v tejto dobe hľadať slová na to čo sa stalo, lebo veci sa budú neustále diať. Majte s nimi trpezlivosť a som si istá, že keď budú cítiť,  že nastal čas na podelenie sa o svoje zážitky, tak sa to stane, pretože tých zážitkov je neúrekom. 

Mám pre vás novinky ohľadne ďaľších programov, ktoré sa chystajú tu v Indii a ktorých sa budete mocť zúčastniť cez internet tak ako bol program Osvietené Bohatstvo. Ja budem dostupná na tlmočenie aj z Kanady.

Pre tých ktorý neviete, program Vnútorná prebudenie ponúka zľavu $500 USD na program ktorýkoľvek program v tomto roku, za podmienky že sa zaregistrujete a zaplatíte počiatočný poplatok $2000 USD  do 15.5.2011. Už máme dvoch záujemcov, ktorý využili túto zľavu. Ja budem robiť čo možem aby som mohla prísť opäť, ako tlmočníčka.

Takže posielam vám krásne a osvietené pozdravy z Indie a teším sa na správy od vás. Sledujte nás na našom Slovenskom blogu ohľadne noviniek a kde momentálne prebieha aj projekt 21 duchovných úloh. Ste viac než vítani sa zúčastniť. Tu sú linky (tie sú neustále aj pod mojim podpisom):


-- 
In eternal bliss,

~Ma Vibhooti

"You are not needed to run your life. Every cell in your body has its innate intelligence. Stop choosing.... Bliss will happen in you! "











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára