Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

nedeľa 18. septembra 2011

Každý utorok v Košiciach - Nithya jóga a meditácia

Nithyanandam milí Košickí yogíni,

s radosťou vám oznamujem, že v Košiciach sa každý utorok koná Nithya jóga a satsang s meditáciou.
Jóga začína o 17.15 hod
Meditácia začína o 18.45 hod.

Prosím prineste si so sebou "Svoju knihu", ak ste si ju už založili počas Duchovných úloh, ktoré som vám posielala z Indie a z Kanady. Ak ešte nemáte svoju knihu, doneste si zošit alebo zápisník, ktorý budete používat na svojej duchovnej ceste. Od teraz totiž budeme na každom satsangu po prednáške robiť duchovné úlohy a krátke rozjímanie na danú tématiku. 

Swamiji totiž zakaždým rozpráva na iné témy ako žit praktický život bez stresu, chorôb a starostí. Swamiji tiež hovori, že naše engramy (potláčané emócie) spôsobujú, že konáme v rovnakých situáciach rovnako a automaticky. Na to aby sme sa ich zbavili a engramy rozpustili z našej bio-pamäte, musíme ich pomenovať. Dať ich do myšlienok a vysloviť ich (buď v duchu alebo nahlas, alebo písaním). Tým pádom sa naše engramy, alebo zaužívané šablóny správania dostanú do nášho povedomia a my sa im budeme môcť ľahko vyhnúť, budeme sa od nich vedieť odpútať. Meditácia urobí to, že rozpustí tieto bloky z nášho tela a metódou "unclutching" sa naše staré spôsoby správania stanú len minulosťou.

Zároveň vám chcem oznamiť, že v Košiciach opäť plánujeme výkendový meditačný program Škola životnej blaženosti. Bude sa konať v 15. až 16.októbra 2011. Ak máte známich alebo priateľov, ktorí by mali záujem sa zúčastnit tohto fantastického dvoj-dňového meditačného programu, dajte im prosim Vás o ňom vedieť. 

V pretrvávajúcej blaženosti

~Ma Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára