Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

streda 25. januára 2012

2012 – Pretransformujte sa TERAZ!


Milí bádatelia pravdy, 
tí z vás ktorí ste nemali možnosť zúčastnit sa webináru a sledovať ho, ponúkame Váme jeho prepis:



Vecer konania webináru bol plny ocakavani a vibrujucej energie v hale v asharame v Bidadi, kde sedelo vyse 200 ludi. Swamiji bol predstaveny ako hlavny "host" programu Ma Maneeshou, ktora je Maha Acharya (hlavna ucitelka) v Swamijiho misii. 



Kratko na to sa otvorila opona a Swamiji sa objavil v klasickom Indickom obleceni syto-zelenej farby – farby nadeje.

Swamiji otvoril cely webinar hlbokym privitanim vsetkych badatelov pravdy na celom svete, ktori sedeli vo vyse 2300 individualnych miestach cez eN TV, 48 miest sa zucastnovalo obojstrannej video-konferencie (Nayana Deeksha) v celkovo vyse 80-tich krajinach na celom svete. 

Swamiji otvoril prednasku vyrokom: “2012, pretransformujte sa teraz! Pretransformujte sa teraz! Pretransformujte sa teraz!”

Chcel by som tuto vetu zopakovat aspon 21 krat. Preco? Pretoze rok 2012 je obrovska sanca na vasu transformaciu. T nto rok je ten spravny cas a priestor, ktore vas vyzyvaju a cakaju na vasu transformaciu. Tento rok je cas, kedy cas samotny caka na vasu transformaciu. Cely vesmir caka na vasu  transformaciu. Nachdzate sa v case a v priestore, kde vas cely vesmir pozyva na to, aby ste skocili za hranice casu a priestoru. Sam cas caka, aby ste isli za hranice casu.

Co je to transformacia? Definujem vam transformaciu velmi jasne. Transformacia je schopnost vykonavat viac a viac cinnosti s menej a menej myslienkami. Vykonavat viac a viac cinnosti s menej a menej myslienkami. Ak vykonavate viac cinnosti s viac myslienkami, to je nepokoj, ak vykonavat menej cinnosti s menej myslienkami, to je necinnost, inercia. Ak vsak vykonavate viac cinnosti s menej a menej myslinkami, to je transformacia na vyssie vedomie, to je zivot v osvieteni. 

Bohuzial, spolocnost vas vzdy ucila, ze inteligencia je ked mate viac myslienok, ked dokazete viac rozmyslat. Nie je to vsak tak. Toto je ten najvacsi podvod aky vam spolocnost mohla nahovorit. 

Mnohi z vas viete, ze som pred dvomi rokmi predpovedal vyvoj v roku 2012 a co sa presne stane s planetou Zem, a teraz, tento cas je tu. Tento proces sa prave zacal.
V mojom videu spred dvoch rokov som hovoril o tom, ako som pocas ranneho cvicenia dostal silne odhalenie, ze v roku 2012 centrum Zeme zacne uvolnovat silu svoje gravitacnej sily a tento fenomen sa zacal diat 14. januara tohto roku. 

14. januara jadro zeme zacalo pomalicky povolovat silu svojej zemskej pritazlivosti voci vsetkym hmotnym zivocichom a objektom na platnete Zem. Co to znamena? Neznamena to len to, ze nase fyzicke telo bude menej vazit, hmotnost nasho tela sa znizila mozno o tisicinu miligramu, ale musime pochopit, ze nie len nase fyzicke telo ma vahu, ale aj nase myslienky maju vahu. Pochopte, vase myslienky su hmota. Keby sme vedeli odmerat vahu myslienok jednotliveho cloveka, pochopili by sme o kolko sa znizila pritazlivost Zeme. Tento proces znizovania gravitacie zeme bude prebiehat do roku 2015. Nasledujuce tri roky planeta Zem bude postupne viac a viac uvolnovat svoju gravitacnu silu a tym ludstvu ponuka vynimocnu prilezitost na skok do toho najvyssieho vedomia. 

Pochopte, ze tento fenomen je velmi zriedkavy a vynimocny, a najblizsia podobna prilezitost sa bude opakovat az o dalsie 3 miliony rokov. Takze vyuzijete tuto prilezitost teraz! Nepremeskajte co vam vesmir ponuka, nepremeskajte ten cas a priestor v ktorom sa nachadzate tu a teraz. Pretoze dalsie 3 miliony rokov aby sa takato sanca vyskytla znova.
Co to znamena ked sa znizi vaha nasich myslienok? Znamena to, ze automaticky, od teraz, od 14.januara sa pocet myslienok ktore mate zacne automaticky znizovat, bez toho aby ste museli nieco urobit. Samotne znizenie gravitacie sposobi, ze pocet myslienok ktore sa odohravaju vo vasom vnutri sa bude drasticky znizovat automaticky len posobenim prirody. Tento stav s malo myslienkami je fantasticky pre ludi, ktori su zvyknuti a pohodlni v priestore ticha. Ale ludia, ktori su zamerani na vonok, a potrebuju na zabavu a na svoju vnutornu pohodu viac a viac podnetov z vonku, ktori nie su zvyknuti na stav ticha, pokoja a mieru, ktori su nepokojni a neposedni, tito ludia budu tento stav vnimat ako silnu prazdnotu, ako vakuum. Toto vakuum bude nimi nevedome oznacovane za depresiu, pokles nalad, vykyvy nalad, nespokojnost, nepokoj. Tito ludia budu tymto novym stavom silno trpiet, tato vnutorna prazdnota, to ticho, ktore nam priroda automaticky prinasa, bude pre nich depresiou. 

Vsetci z nas mame len jednu sancu ako sa vyhnut utrpeniu a depresii a to je stat sa pohodlni na stav ticha v nasom vnutri. Stat sa nezavisli na mnozstve myslienok a podnetov zvonka, ktore by zabavali nas vnutorny priestor. Musime sa naucit zit v pokojnom vedomi.
Pocet myslienok sa znizi, co to vlastne znamena? Ak napriklad teraz rano vstanete a na to, aby ste vstali z postele, isli do kuchyne, urobili si ranajky a vratili sa spat do postele teraz potrebujete 100 myslienok, v priebehu tohto roka na to budete potrebovat mozno len dve myslienky. Pochopte, ze mat len dve myslienky znamena obrovsky priestor ticha, obrovske vakuum, ktore bude pre nepokojnych ludi, ktori nie su zvyknuti na priestor ticha silne deprimujuci.

Naucte sa zit v priestore s menej myslienkami. Doteraz ste fungovali tak, ze ste mali 1000 myslienok, ale z tych sa len 100 stalo realitou. Znizte pocet myslienok na 100, ale nech sa vsetkych 100 stane realitou! Naucte sa vykonavat viac cinnosti s menej myslienkami, ale nech sa vsetky vase myslienky stanu realitou. Nech su tak efektivne ze sa vsetky premenia na realitu. Ci uz to budu myslienky o vasom zdravi, o vasom bohatstve, o vasej praci, o vasich partnerskych vztahoch, nech je to cokolvek, nech sa to stane realitou.
Naucte sa zit v stave pokojneho vedomia, zvyknite sa na priestor vnutorneho ticha, mieru, zvyknite si byt sami so sebou. 

Silne vas vyzyvam, vsetci z vas, ktori nechcete upadnut do depresie, aby ste venovali tento rok, alebo tieto cele tri roky na vasu transformaciu. Lebo len ked sa pretransformujeme sami, automaticky zvysime vibracie celej planety. Ak vy pretransformujete seba, automaticky pomozete sto ludom na planete zem neupadnut do depresie. Ak sa prebudi vasa kundalini energia a venujete svoj cas na vyzarovanie, podielanie sa a explodovanie v pokojnom vedomi, vedome tak pomozete tisicom ludi aby neupadli do depresie. 

Silne vas vyzyvam, aby sa transformacia stala vasou prvou prioritou v tychto troch rokoch. Vyzyvam vas, nie len aby sa stala vasou prvou prioritou, ale aby sa stala vasou jedinou prioritou. Nic ine nie je tak dolezite ako vasa transformacia. Nic ine nie je dolezite, len vasa transformacia. Ak sa kolektivne rozhodneme venovat tento rok na nasu transformaciu, tak do konca roku 2015 mozeme mat na planete  minimalne 1 crore (v Indickom pocitani crore znamena 10.000.000 – cize desat milionov) osvietenych ludi. Minimalne 10 milionov. (vcera som prelozila cislo nespravne len na jeden milion, lebo este stale mam chaos v Indickych cislach).

Pochopte, vela ludi sa ma neustale pyta, ci mame v tomto roku ocakavat nejake katastrofy, obrovske zemetrasenia, tsunami, presuvanie polov – nie. Destrukcia Zeme sa nebude diat tento rok a ani dalsie 3 miliony rokov. Planeta Zem nehrozi ziadne vyhynutie, ziadna obrovska prirodna katastrofa, ale hrozi jej velka depresia, velke nepokoje, velke konflikty kvoli tomu, ze ludia nie su zvyknuti na priestor ticha, na priestor vakua a mieru. 

Pochopte, ze ak sa ludia nepretransformuju, budu upadat do depresia a kazdy konflikt vznika z vnutorneho nepokoja, z vnutornej depresie. Predstavte si svojich politickych vodcov, ktori v depresii budu robit velke rozhodnutia za vas. Ten kto robi rozhodnutia v depresii nikdy neurobi dobre rozhodntuia. Rozhodnutia z depresie nebudu kreativne ale destruktivne. Vasa spolocnost zavisi na rozhodnutiach vasich politickych, socialnych, spolocenskych, duchovnych a inych vodcov. Ak vasi vodcovia upadnu do depresie, kvalita vasho zivota bude ovplyvnena ich nespravnymi rozhodnutiami. 

Navrhujem, aby sme vsetci zacali intenzivne pracovat na zvyseni vedomia vysielanim silnej energie svetla a mieru. Vsetci dobrovolnici, badatelia pravdy, satsangisti, ktori maju zaujem by mali vytvorit skupiny a meditovat v hlavnom meste vasho statu, v meste kde sidli vasa vlada, stravit 21 dni v tomto meste a meditovat rano aspon 21 minut a vecer 21 minut a vysielat silnu energiu pokoja, mieru, pokojneho vedomia pre vasich vodcov, pre vasich politickych lidrov, aby boli schopni v tomto case robit pokojne rozhodnutia pre vas stat, pre vasu krajinu. 

Viem si predstavit aka je vasa okamzita otazka: Kto ma bude zivit, kto bude platit za moj byt, za moju stravu, za vsetko co potrebujem? Pochopte, JA som tu!
Ak si myslite, ze ja som iba tato dvojmetrova postava, ak verite, ze ja som iba toto telo, potom je tu moja organizacia, ktora vam mozem pomoct.

Ak chapete, ze ja som nieco ovela viac ako toto telo, potom viete co tym myslim , ze Ja som tu. Ak venujete tento rok na transformaciu, ak venujete tento rok na pomoc ludom, ktori ziju okolo vas, na pomoc ludom, ktori robia rozhodnutia za vas, ak chcete zabranit aby vasi vodcovia neupadli do depresie, ak sa rozhodnete sluzit pre tuto kozmicku misiu, vesmir sa o vas postara. 

Pochopte, ja som videl celkom jasne, ako teraz pristala z vesmiru na planetu zem obrovska priazniva energia pozehnania, milost vesmiru ktora bola poslana na planetu Zem pojde automaticky k tym, ktori sa rozhodnu podporit vesmirnu misiu. Vsetci ludia, ktori sa rozhodnu venovat sa tejto vesmirnej misii vesmir posle dostatok penazi, dostatok casu, dostatok energie vo forme neustalych „nahod“, ktore budu prinasat obrovske zazraky do vasho zivota. Vo forme neustalych nahod vam vesmir posle retazovu reakciu zazrakov, ktore sa postraju o vas, vo vsetkom co potrebujete. Dostanete vsetko co potrebujete a ovela viac ako potrebujete. Vesmir zaslal dostatocnu energiu milosti pre tych, ktori sa rozhodli venovat svoj cas na pomoc ludstvu. Vesmir vas zasype svojou milostou a vsetkym co budete potrebovat a ovela viac.

Vsetci z vas, co mate zaujem ist do svojho mesta, alebo ti z vas ktori by chceli venovat tento rok na cestovanie z mesta do mesta a venovali sa meditacii pre mier a pokoj, napiste nam na en.sharing@nithyananda.org a ja sam s vami budem osobne kazdy den sediet v tejto meditacii na mier a pokoj kazde rano a prenesieme spolu planetu a ludske vedomie do vyssieho vedomia a predideme tak depresii vasich politickych lidrov a vsetkych ludi na planete Zem.
Teraz odpoviem na vase otazky:

1.       Jedna pani volala a hovorila, ze ked bola dieta predtym ako ju ucili rozpravat, tak si pamata, ze zila v uplnom pokojnom vedomi, ze jej mysel ju vobec neovplyvnovala, ze zila uplne oslobodene od myslienok, ale ked sa zacala ucit rozpravat a rozmyslat, ten stav sa stratil a uz nikdy neprisiel spat. Co ma urobit preto, aby sa do neho mohla vratit? – Swamiji odpoveda: viem presne o com hovoris, ja sam som stratil tento stav ako dieta. Pamatam si celkom presne, ako sa stav pokojneho vedomia postupne vytracal a vo veku 9 rokov som ho uplne stratil. Ale v 12-tich ked som mal skusenost osvietenia som ju znova ziskal spat. Takze ako clovek, ktory ma skusenost z obidvoch uhlov, clovek ktori pokojne vedomie mal, stratil a znova ziskal vam hovorim, ze Vnutorne prebudenie je sposob, ktory vam pomoze odputat sa od jazyka, odputat sa od myslienok, dostat sa do stavu, kde nas myslienky neovplyvnia, do stavu za hranicami mysle. 

2.       Swamiji, NASA predpoveda, ze planetu Zem cakaju obrovske prirodne katastrofy, ale ine zdroje zase tvrdia ze ziadne katastrofy nebudu. Hovori NASA pravdu alebo loz? – pochopte, NASA hovori pravdu, ale aj loz. Nasa ma pravdu v tom, ze na svete nas cakaju katastrofy, ale klame v tom, ze tie katastrofy budu fyzicke, prirodne. Na Zemi nas cakaju katastrofy, ale ludsky vyrobene katastrofy. Ak sa na zemi nepretransformuje vedomie tento rok na vyssie vedomie, tak medzi decembrom 2012 a marcom 2013 mozeme ocakavat velky krach celosvetovej ekonomiky, obrovske nepokoje, financnu krizu, vojny, pochopte, nie len vojny jedneho statu s druhym, ale velke civilne vojny, obcianske nepokoje. Takze, NASA ma pravdu ze budu katastrofy, ale budu to ludsky vytvorene katastrofy. 

3.       Swamiji, v USA nam zamestnavatel odobera cast platu a uklada sa to automaticky na ucet ktory je setrenim na nas dochodok. Je bezpecne si tie investicie nechat na jednom ucte, alebo ich mame vytiahnut? – Na tuto otazku vam nemozem dat priamu odpoved. Mozem vam iba ponuknut moznosti, z ktorych si musite vybrat sami. Situacia sa moze vyvinut dvomi sposobmi. Ak ludia nebudu meditovat a nezvyknu si na stav pokojneho vedomia, nastane obdobie depresie, ktore bude viest k nespravnym rozhodnutiam vasich politickych vodcov, a nasledne kolapsu ekonomiky. Ak sa budeme spolocne venovat zvyseniu koletivneho vedomia a budeme denne vysielat silnu energiu mieru a pokoja v mestach kde sidlia vasi politicki vodcovia, tak mozeme zabranit kolapsu. Takze volba je vasa. Bud sa rozhodnete venovat 21 dni meditacii vo vasom meste a prist tak len o 21 dni vasho zivota, alebo neurobit nic a prist o vase konto s peniazmi na dochodok. Je to vasa volba. 

4.       Dalsia otazka bola ohladne indigovych, krystalovych detoch. Aku maju sancu prezit toto depresivne obdobie. – Indigove deti, krystalove deti su moderni osvietni mystici ktori prisli na Zem pomoct ludstvu. Ale tieto deti potrebuju priestor a moznost zit a vyrastat v atmosfere mieru a v prostredi zalozenom na meditacii, na pokojnom vedomi.  Ak im to ponukneme, stanu sa z nich osvieteni moderni mystici. Preto som vytvoril skolu Gurukul pre vsetky deti, z ktorych chceme mat modernych osvietenych mystikov. Tymto detom v nasom Gurukul systeme ponukame moznost na vnutorny mier a na meditaciu. Pochopte, ze ak neumoznite vasim indigovym detom vyrastat v prostredi mieru a meditacie, tak ich znicite a uskodite tak nie len im ale aj celej planete. Ak indigovym detom neposkytnete priestor pokoja a meditacie, tak ich znicite. Takze ak mate doma indigo deti, krystalove deti, dajte im dar mieru a mieditacie, to bude ten najvacsi dar, aky im mozete venovat. (Vsetkych rodicom krystalovych deti vyzyvam, aby priniesli svoje deti na 21 dnovy program eN Genius do Swamijiho ashramu v Indii, kde Swamiji prebudi vnutornu inteligenciu tychto deti a nedovoli im, aby upadli do nizkeho vedomia, energetickym procesom Swamiji v nich zasrubuje osvietene vedomie, ktore uz nikdy nestratia. Na Slovensku mame zaujemcov ktori chcu svoje deti doniest do Indie tento jul, cez letne prazdniny. Cena programu na jedno dieta je 2500 USD, vrele vam odporucame, aby ste nedovolili vasim detom strati dar osvietenia a misiu osvietenych mystikov, pre ktore sa narodili na planete Zem. Program sa kona zaroven v case Vnutorneho prebudenia. Pree viac informacii nas kontaktujte na innerawakeningsk@gmail.com )

5.       Ak by som mala len jednu moznost si vybrat ucast na Swamijiho programe, ktory by som si mala vybrat – Skolu zivotnej blazenosti, alebo Vnutorne Prebudenie? – Odpoved je jednoznacne Vnutorne prebudenie. Pochopte, je to preto, lebo vo vasom beznom zivote mi nedovolite aby som na vas pracoval, aby som vas pretransformoval. Na Skole zivotnej blazenosti  (SZB) vy mne venujete svoje dva dni, pracujete so mnou a s mojim ucitelom dva dni. Ale na Vnutornom prebudeni ja na vas pracujem 21 dni. Pochopte, na SZB vy som nou pracujete dva dni, na Vnutornom prebudeni ja na vas pracujem 21 dni. Preto vam uprimne odporucam, venujte si ten cas zazit tu transformaciu. Transformacia je nieco, co je za hranicami vasich moznosti, nieco co by ste nikdy neocakavali, ze sa moze stat. Ja vam ponukam tieto moznosti na Vnutornom prebudeni. Vasa osobna transformacia je ta najlepsia sluzba pre ludstvo. Pretoze ak sa prebudi vasa kundalini energia, pomozete dalsim 100 ludom aby neupadli do depresie a 10 ludi, ktori vas vidia denno-denne, bez toho aby cokolvek urobili budu uchraneni od depresie v tomto obdobi.  Ale ak mate prebudenu kundalini energiu vedome svoju skusenost neprenasate dalej, nevyzarujete, neinspirujete, nepodielate sa a neexplodujete v osvieteni, aj vasa prebudena kundalini  energia vo vas vytvori len ego. Len vam uskodi. Nebude vam na osoh, bude vam na skodu. Je to ako ked jete zdrave jedlo ale nebudete nic robit. Nebudete sa hybat, nebudete pracovat, nebude robit nic. Aj to zdave jedlo vam prinesie chorobu. Mozete jest to najzdravsie jedlo, ak nebudete nic robit, nevyhnete sa chorobe. Takisto, ak je vasa kundalini energia prebudena a nebude aktivne pracovat na tom, aby ste svoju skusenost posuvali dalej, aby ste inspirovali, podielali sa, vyzarovali a explodovali v osvieteni, vasa kundalini energia vam uskodi. Ak ju budete vyuzivat len pre seba, len pre svoje dobro, vytvori to vo vas silny egoizmus, ktory je opakom osvietenia. Je vasou povinnostou posuvat vasu skusenost dalej, jedine vtedy bude prospesna vam aj inym. 

6.       24 rocny chlapec volal, ze skoncil skolu, ale nevie co ma robit so svojim zivotom. Nevie aky ma ciel a pytal sa , co ma robit. – Swamiji sa najskor vyjadril, ako hlboko suciti s nim. Ako hlboko suciti s celkou mladezou na planete zem, pretoze dnesna mladez nikdy necelila takejto krize, ako je prave tato generacna kriza teraz. Sucasna mladez prechadza obrovskou krizou. Swamiji hovori, ze ked neviete kam mate ist a co mate robit, ak chcete najst novy smer, musite najskor vystupit z tej cesty na ktorej ste a az potom sa rozhodnut, ktorym smerom chcete ist. Ak sedite vo vlaku a chcete zmenit smer trasy, je to nemozne. Nemozete otocit vlak a nasmerovat ho na inu trasu, mozete sa uz len viest tym smerom, akym vlak ide. Ak sedite vo vlaku a rozhodujete sa kam ist, uz je neskoro. Treba vystupit na nastupiste a rozhodnut sa kam ist. Ja vam ponukam to nastupiste. Vytvoril som jedno-rocny program pre mladez, kde vam zadarmo ponuknem jedlo, ubytovanie, oblecenie a naucim vas techniky yogy, meditacie a veskeho sposobu zivota, kde si budete moct ujasnit, ktorym smerom chcete nasmerovat svoj zivot. Tento program Ananda Yogam je pre mladych ludi od 18 do 40 rokov. Ti z vas, ktori mate zaujem zucastnit sa tohto rocneho bezplatneho programu kontaktujte nas na en.sharing@nithyananda.org.

Nakoniec Swamiji ponukol kriyu, meditacnu techniku na toto obdobie transformacie. Ta kriya sa vola 2012 transformacna kriya.  Transformacnu kriyu najdete na nasom blogu pod zalozkou Nithya Kriya na hlavnej stranke. Swamiji pocas kriye v poslednom kroku povedal, ze posiela silnu energiu do vsetkych  miest na celom svete kde ludia sedia v tomto case. Potom vstal a silno posielal energiu do kazdeho mesta cez obrazovku na ktorej videl 48 miest. V hale v Bidadi bolo vo vzduchu kvoli levitacii viac ako polovica haly. Energia bola neopisatelna a samozrejme, Swamiji bol osobne fyzicky svojou pritomnostou v Kosiciach, ktore videl na obrazovke cely cas nazivo. Bol to neopisatelny zazitok. 

Na konci Swamiji povedal poslednu vec, ze vam uprimne oporuca a vyzyva, aby ste sa zucastnili Vnutorneho prebudenia tento rok. Je tu rok 2012, tieto veci sa uz deju, ten proces zacal 14.januara a efekty tohto procesu budete silnejsie a silnejsie citit kazdy  mesiac. Nepremeskajte tu prilezitost, pridite a pretransformujte sa teraz. Kedy ak nie teraz!
Zehnam vas vsetkych, ktori s nami sedite nazivo na celom svete vo vyse 2300 miestach, na vsetkych kontinentoch vo vyse 80 tich krajinach sveta. 

Zehnam vas, aby ste dosiahli, prezivali, zili, vyzarovali, podielali sa a explodovali do vecnej blazenosti – Nithyananda!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára