Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

streda 4. januára 2012

Swamiji osobne pomáha so záchrannými prácami po hurikáne Thane v Južnej Indii

Nithyanandam,

3.januára podal Swamiji rannú správu naživo priamo z centra oblasti postihnutej hurikánom Thane. Hlavný záchranný kemp bol založený v meste Pondichery na pobreží Bengálskeho zálivu.

Nižšie vám prikladáme linku na toto video. Len si pozrite aká atmosféra tam je. Nižšie nasleduje aj z časti preložené to, čo sa vo videu hovorí. Je veľmi inšpirujúce vidieť tú obetu a službu ľudí a dobrovoľníkov, ktorí sú na mieste katastrof.
Veríme, že vás bude zaujímať a inšpirovať vidieť Swamijiho aj v inej úlohe ako len sedieť na tróne v krásnom oblečení a prednášať védske múdrosti. Toto je skutočná služba, priamo v akcii, je to skúsenosť explózie v osvietení. Swamiji sám bol chorý pred 3 dňami, a ešte stále počuť z jeho hlasu nachladenie, napriek tomu je v teréne s ľudmi priamo v dejisku katastrof.
Ak má niekto z vás záujem, môžete každé ráno naživo pozerať Swamijiho krátku správu z Pondichery cez eN TV

Dole pod celým textom vám preposielame email s pár zábermi z dejiska, rovnako je tam možnosť poslať finančnú dotáciu pomocou bankového prevodu alebo platbou z kredit karty. Tu je linka kde je možné poslať dotácie. 

Tu je linka na video a nasledovný text pod fotkami je preklad.





Hurikan Thane – zachranne prace

Nithyanandam mili satsangis, pozdravujem vas z Pondichery, sedim tu a meditujem najma nad vyliecenim planety. Priroda velmi trpi, priroda je velmi zranena a preto sa deju tieto katastrofy. Takze ja tu sedim aby som vyliecil kolektivnu negativitu, a vsetkymi moznymi sposobmi liecime prirodu a zachranujeme ludske zivoty.
Takze od dnes kazdy den sa napojim cez skype a dam vam vediet co je nove.
Pochopte, sluzit ludom je skutocny uspech. Nasledujucich par dni budeme mat satsang v akcii - skutocne explodovianie v osvieteni. Takze tymto nechavame satsang nazive a budeme nadalej explodovat v osvieteni. Takze zenham vas vsetkych aby ste explodovali v osvieteni. Dakujem.
V komentari dalej pokracuje blizka ashramajtka: Swamiji nadalej lieci ludi, nema kde sediet, lebo vsetko je znicene. Sedi na patniku pod malou plentou. Jedlo sa vari vonku pod plachtami. Nemame tu kde spat, vcera sme spali vonku, lebo tu nezostali stat ziadne strechy. Nie len my, aj Swamiji sam spal len pod kusom stechy ktora bola odlomena. Chce ukazat prikladom, co je to sila obetovania sa, co to znamena obetovat sa a preto sa rozhodol, ze bude spat medzi ludmi, bez akehokolvek luxusu, dokonca aj bez vlastneho zachodu. Od 3 rana bol hore a dohliadal nad varenim, zapalil prvy ohen na varenie. Povedal, ze tento ohen by nemal byt vyhasnuty, bude sa varit non-stop bez prestavky.
Vratil sa po 11 vecer, potom co sme rozdali vsetko jedlo, osobne dohliadal na vsetky akcie, cinnosti ktore sme robili, oddychoval necele 3 hodiny a znova pokracoval. Povedal, toto je skola pre vsetkych ludi, ktori su tu a snazia sa pomoct akymkolvek sposobom a pre ashramajtov je to skusenosti skutocnej sluzby. Takze pre vsetkych zainteresovanych v tychto zachrannych pracach toto je priama skusenost a moznost explodovat v osvieteni.
Tu sa vari jedlo, vidite dva obrovkse hrnce jedla. V tychto nadobach su naporcirovane balicky jedla na distribuciu. Vcera vecer sme rozdali jedlo do 5 miest, nakrmili sme asi 3000 ludi, rozdali jedlo, lieky a Swamiji sam tam isiel a liecil ludi. Teraz vam ukazeme vsetky vozidla ktore chodia do roznych miest s plgatom Nithyananda Dhyanapeetam, je tam rada vozidiel, ktore rozvazaju jedlo, lieky, su tu lekari a sestry z ashramu, ktori uz odisli do dedin rozdavat jedlo a zdravotnicku skusenost.
Je tu velka hmla, preto vela nevidno, co  sa tu mame naucit z tejto veci, je ze nepotrebujete ziadnu infrastrukturu na to, aby ste sluzili ludom dokedy je vo vasom tele posledna kvapka potu. Teraz pokracujme v praci – toto presne povedal. Co tym mysli je pracujte, pracujte, pracujte a len pracujte.
Daval za priklad Swamiho Vivekanandu, ktory ked sa stal obrovsky hurikan v oblasti Kalkaty, odisiel z USA kde mal rozbenutu misu, len preto aby pomohol, liecil a pracoval den a noc takmer bez spanku, len aby pomohol ludom.
Takze takto zaciname nas dnesny den. Prisli sme len vcera a nemali sme nic. Nemali sme v com varit, nemali sme varice, nemali sme varechy, nemali sme ludi. Nie je tu elektrika, boli znicene telefonne spojenia, je tu len jeden vysielac ktory funguje. Ludia su tu uz tyzden bez elektriky a hovori sa, ze to bude trvat aspon mesiac kym bude elektrina znova opravena. Nie je tu ani cista voda na pitie, na umyvanie. Takze kupili sme obrovske nadoby na vodu a 50,000 flias vody, ktore dnes rozdame ludom, aby mali pitnu vodu.
Toto je len zaciatok zachranarskych prac a uz sme minule viac ako 250.000 INR, ale zachranarske prace budu pokracovat dlhodobe. Chceme sa stretnut s miestnou vladou a ohodnotit rozsah skod a pripravit plan na dlhodobu podporu.
Vela ucastnikov Vnutorneho prebudenia prislo pomahat a zazivaju skutocnu skusenost vnutorneho prebudenia. Vsetci zapadniari, ktori nehovoria lokalnou recou prekracuju vsetky hranice jazyka, narodnosti, nabozenstva, kultury, lens a dali dokopy pre pomoc ludstvu.
Je to horuce jedlo, vidite Rishi Advait sa snazi ho drzat v ruke ale ani nemoze lebo je to take horuce (zabalene v celofanovych skatulkach). Varime tu 3 jedla za den, ranajky, obed, veceru.
Swamiji povedal ze jedlo by malo byt varene tak, ako keby ste ho varili pre mna. Swamiji vcera nemal svoje vlastne jedlo, jedol jedlo z jedla ktore bolo urcene pre ludi a nemal nic ine. Takze standard jedla ktore varite by mal byt taky, aby bolo dobre aj pre mna, aj co s tyka kvality aj kvantity.
Takze tu sme a explodujeme do osvietenie a cinnosti.
Vyzyvame vsetkych, ktori pozeate toto video, aby ste podporili zachranne prace akymkolvek sposobom akym mozete. Swamiji tu bude aspon tyzden ak nie viac. Zrusi vsetky ine aktivity, bude len tu, aby mohol rozdavat svoju energiu a liecit ludi, liecit prirodu a cely vesmir.
Takze nepremeskajte tuto vynimocnu prilezitost prist a pomoct, sluzit ludom.
Dalej ukazuju ukazky varenia, kde sa vari, ako sa vari mnozstvo jedla. Vidite nasa kuchyna je provizorna, bola vytvorena len zo dna na den, nad hlavou mame len plachtu a nastastie tu nie je dazd.
Na konci Swamij posiela jeho pozehnania (sedi na stolicke).
Takze zostante v spojeni, a budeme v kontakte kazdy den.
Nithyanandam!
Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára