Viac sa o týchto štyroch védických pravdách (4 tattvas), princípoch života dozviete z ranných správ Paramahamsa Nithyanandu v priamom prenose denne od 2:30 hod. na Nithyananda TV s prekladom do slovenčiny na Ustream !

pondelok 30. septembra 2013

Nirahara samyama - iniciácia do procesu života bez tuhej stravy

Prvým dňom každého mesiaca začína ďalšia skupina Nirahara samyamy - iniciácia do procesu života bez tuhej stravy. 

Všetci záujemci, ktorí by sa chceli pridať k účastníkom nirahara samyamy sa môžu prihlásiť vyplením prihlášky na www.nithyananda.org/nirahara-samyama a odoslaním preskenovaného formuláru z tejto linky http://nithyananda.tv/wp-content/legal-form/Nirahara-Samyama_ConsentReleaseForm_DCT.pdf na emailovú adresu programs@nithyananda.org

Ak potrebujete pomôcť s registráciou dajte nám vedieť: innerawakeningsk@gmail.com

Prepis rannej správy v ktorej Paramahamsa Nithyananda rozprával o jedle a jedení a o procese Nirahara samyama:
"Jedno z najväčších ochorení akému ľudstvo dnes čelí je prejedanie sa. Ľudské bytosti sú jediné živočíchy na planéte, ktoré sa prejedajú. Lev alebo tiger sa nikdy neprejedia aj keby okolo nich ležalo množstvo mäsa. Ale žiaľ, ľudské bytosti trpia na tento zlozvyk prejedania, ktorý vedie k mnohým poruchám a ochoreniam.

Na planéte Zem viac ľudí zomiera na prejedanie ako na podvýživu. Tak ako sme v minulosti často trpeli na nedostatok jedla, dnes ľudstvo trpí na nedostatok vedomosti. Nevieme prečo jeme, koľko jedla potrebujeme a čo potrebuje naše telo.

Každý rok zomrú na planéte Zem 3 milióny ľudí len na obezitu. Podvýživa je príčinou smrti menej ako jednej tretiny úmrtí na obezitu. Jedno z najväčších psycho-somatických ochorení dneška je prejedanie.

Tento zlozvyk, tento vzorec vznikol na základe toho, že ľudia sa cítia nenaplnení v určitej inej dimenzii života. 
Prejedanie nie je nič iné ako snažiť sa naplniť naše nenaplnenia, ktoré máme v iných oblastiach života, jedlom. Prejedanie je psychologická porucha, ktorá vedie k fyziologickým poruchám.

Nirahara Samyama (NS) je proces, ktorý vám pomôže ukončiť všetky neúplnosti, ktoré sa snažíte ukončiť nesprávnym jedením. Zámerom NS počas prvých 3 stupňov (2 dni, prestávka, 7 dní, prestávka a 11 dní na tekutej strave) nie je popieranie prísunu energie pre vaše telo. Jej zámerom je prebudiť vašu inteligenciu natoľko, aby ste boli schopní ukončiť všetky nenaplnenia ktoré máte. Nenaplnenia ako hnev, podráždenosť, frustrácia, bezmocnosť atď. a ukončiť ich pomocou procesu ukončenia, nie hádzaním jedla do vášho žalúdka.

Neúplnosti sa dajú prekonať iba ukončovaním, nie hádzaním jedla do žalúdka. Snažiť sa vyplniť váš prázdny priestor na srdci tým, že budete hádzať jedlo do žalúdka nevyrieši ten problém.
Jedzte kvôli hladu, nie kvôli vášmu prázdnemu srdcu.

Počas Nirahara samyamy budete iniciovaní do rôznych mystických schopností:

1. Budete robiť ukončovanie s vašimi vzorcami jedla a vzorcami spojenými s jedením. Prvá vec ktorú musíte urobiť je ukončenie so vzorcami jedla. Budete jesť iba keď budete mať hlad, nie kvôli hnevu alebo akejkoľvek inej bezmocnosti, pretože to vedie iba k väčšiemu potláčaniu emócií a následnému utrpeniu. Nebudete jesť kvôli bezmocnosti, utrpeniu, pomstychtivosti, hnevu, smútku alebo akémukoľvek inému nenaplneniu.

Nirahara samyama vám pomôže prelomiť mnohé neúplnosti ktoré máte s jedlom a ktoré spôsobujú obezitu ale predovšetkým stratu vášho sebavedomia a sebaúcty. Obézni ľudia vždy stratia rešpekt voči sebe samým a svoje sebavedomie. Takže najskôr urobíme ukončenie s vašimi vzorcami jedla.

2. Vaša prirodzená inteligencia vytvárať jedlo priamo z éteru vám bude otvorená a umožnená. Budete mať pochopenie o tom, že život je tak čistý že môže dať život čomukoľvek. Akejkoľvek bio-pamäti, akejkoľvek vedomosti, akejkoľvek duchovnej sile.

Na každej škole by sme mali učiť proces ukončenia so vzorcami jedla a zachrániť tak ľudstvo pred obezitou a ochoreniami a úmrtiami spojenými s obezitou. Všetky úmrtia okrem úmrtí na podvýživu sú spojené s prejedaním sa.

Ľudia sa nebudú schopní prestať prejedať pokiaľ neukončia svoje neúplnosti. Nirahara samyama je 10 x účinnejšia ako operácie podviazania žalúdka, pretože po podviazaní žalúdka sa váš vzorec prejedania opäť vráti a vy sa zase začnete prejedať a zomriete s neukončenými vzorcami spojenými s jedlom a jedením.

Čo je teda potrebné je robiť neustále ukončovanie vzorcov jedla a automaticky vás to dostane do priestoru, kedy budete jesť iba toľko, koľko je potrebné.

Toto je najlepšia technika na chudnutie bez vedľajších účinkov ktorá je trvalá. Nirahara samyama je veľmi silný proces, ktorý vám umožní ukončiť vaše vzorce spojené s jedlom a jedením. Od dnes začnite ukončovanie s jedlom a vzorcami spojenými s jedením a nepotrebná záťaž na vaše telo bude znížená.

NS je proces, ktorý zároveň prebudí aj vašu kundalíni energiu. Môžete piť tekutiny koľko len chcete, ale nedovoľte zubom, jazyku a žalúdku, aby hrýzli. Toto vám umožní rozpoznať vaše koreňové vzorce jedla.

Pozývam vás na Nirahara samyamu, pretože tá vám prinesie zdravie, prinesie vám naplnenie, a prebudí vašu kundalíni energiu, ktorá je zdrojom vyššej inteligencie a vyššieho vedomia.

Každý deň robte ukončenia so vzorcami jedla a nepremeškajte ranný satsang. Úspech v nirahara samyame spočíva v zúčastňovaní sa na denných ranných správach v priamom prenose a v robení Nirahara Kriye, meditačnej technike, ktorá prebudí vašu kundalíni energiu a pomôže vám vytvárať jedlo priamo z éteru.

 Žehnám vás všetkých aby ste sa stali Niraharis!"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára